شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
حجت‌الاسلام ملکی معصومیه

متاسفانه جامعه از فرهنگ اسلام ناب محمدی‌(ص) و قرآن فاصله گرفته و سبک زندگی و رفتار مردم با الگوی اسلامی مطابقت ندارد، این مسئله آفت بزرگی برای جامعه دینی است.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام و المسلمین حمید ملکی، در اولین نشست از سلسله‌ نشست‌های مهندسی دفاع فرهنگی، در سالن همایش مدرسه علمیه معصومیه قم، گفت: فرهنگ، نظام واره‌ای از عقائد، باورها و ارزش‌های اسلامی، اخلاقی، اعتقادی و نیز الگوهای رفتاری که از قرآن، سنت و اهل‌بیت‌(ع) گرفته شده، است.

وی با بیان این‌که هر جامعه‌ای، فرهنگ مختص به خاص خود را دارد، افزود: جهان‌بینی الهی بر گرفته از قرآن و اهل‌بیت‌(ع) است و جامعه دینی نباید از این الگو فاصله بگیرد.

مدیر مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآن حوزه با اشاره به این‌که احیای فرهنگ اسلامی در جامعه نیازمند جهاد فرهنگی است، یادآور شد: دشمن از طریق تهاجم فرهنگی، می‌خواهد فرهنگ سکولار غربی را غالب کند و با ایده دهکده جهانی، تنها یک فرهنگ و آن هم سکولار وجود داشته باشد.

مدیر مدرسه علمیه معصومیه قم در ادامه بازشناسی، آسیب‌شناسی، پالایش، ارتقا بخشی و جهت‌دهی بر پایه هویت اصلی با توجه به مقتضیات ملی و جهادی را از الزامات مهندسی فرهنگ دانست و بر ضرورت ارتقا فرهنگ جامعه اسلامی تاکید کرد.

وی، باز طراحی، اصلاح، ارتقا شئون و مناسبات فرهنگی در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و... را از دیگر الزامات مهندسی فرهنگی برشمرد و گفت: حوزه‌های علمیه نقش اصلی احیای فرهنگ اسلامی در جامعه را بر عهده دارند؛ زیرا فرهنگ بر خاسته از قرآن و آموزه‌های دینی تنها به وسیله روحانیت می‌تواند احیا شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین ملکی با اشاره به این‌که ایمان، تهذیب نفس، رفتار و برخورد مناسب پیامبر‌(ص) باعث جذب دل‌های فراوانی به اسلام جذب شود، ابراز داشت: فرهنگ اسلامی زمانی در جامعه اسلامی تحقق می‌یابد که متولیان و مسئولین فرهنگی به جای شعار دادن و سخنرانی و برگزاری کنفرانس‌ها و همایش های بی‌مورد، به دستورات دینی عمل کرده و مطابق با فرمایشات ائمه‌(ع) حرکت کنند.

مدیر مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآن حوزه با بیان این‌که جامعه از فرهنگ اسلام ناب محمدی‌(ص) و قرآن فاصله گرفته است، خاطرنشان کرد: متاسفانه سبک زندگی و رفتار جامعه با الگوی اسلامی مطابقت ندارد و این مسئله برای جامعه دینی آفت بزرگی است.

مدیر مدرسه علمیه معصومیه قم تاکید کرد: اگر انسان در مسیر فرهنگ انبیاء و اهل بیت(ع) که همان فرهنگ ایثار و شهادت است، حرکت کند، جامعه صالح محقق می‌شود که و همین امر باعث جذب دل‌های فراوانی به مکتب اهل بیت(ع) خواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین ملکی تصریح کرد: اگر میلیاردها دلار برای برگزاری جلسات و همایش‌ها در مقوله فرهنگ هزینه شود، ولی مسئولین و مردم از دستورات الهی فاصله داشته باشند و آموزه‌های دینی را بکار نگیرند، هیچ ارزشی نخواهد داشت.

مدیر مدرسه علمیه معصومیه در پایان گفت: سوره حمد یک نوع القاء فرهنگ اسلام ناب محمدی(ص) است و هر روز انسان با خواندن آن، دستورات فرهنگی را در خود نهادینه می‌ کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha